/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ „Monumentul” din Cărpineni. Elevii merg la un veceu insalubru din ogradă, iar profesorii la unul renovat din școală

missing
11 aprilie 2018, ora 19:31

De-i ploaie, vânt, zăpadă sau toate trei luate împreună, copiii trebuie să meargă la WC-ul din curtea școlii, aflat la o distanță de peste 100 de metri. Asta deși în școală este un veceu renovat cu toate condițiile. Acolo însă au acces doar profesorii și micuții, spun elevii.

„- La veceu unde mergi?
– Aici, după școală. În școală se dă voie doar la cei mici și profesori”.

„- Îmi cer voie de la profesori.
– Și unde mergi?
– Afară.
– De ce?
– E mai bine”.

„- Tu la veceu unde mergi, afară sau în școală?
– Afară.
– De ce?
– Simplu…mai plăcut”.

Pe de altă parte, directoarea gimnaziului spune că elevii merg la toaleta din curte doar atunci când afară este cald.

„Avem și un veceu afară care a rămas de pe timpuri și copii când este cald afară merg și la veceul din curte, dar în genere am veceu în incinta gimnaziului. Noi avem apă caldă, detergenți și copiii au toate condițiile”, spune Vera Călugăreanu, directoarea gimnaziului „Dumitru Crețu”.

Ea a precizat însă că WC-ul de afară este folosit și pe timp de iarnă.

„- Iarna afară nu merg la WC?
– Merg cei care doresc să meargă. Copiii mai mari îndeosebi. Merg, merg la veceu și afară. WC nu este închis”,
spune directoarea gimnaziului.

Iar în ceea ce privește condițiile dezastruoase și antisanitarie, directoarea ne-a oferit și o explicație: „Avem personalul auxiliar care este responsabil, zilnic trebuie să meargă și să facă curățenie. Dvs ați venit acum când este sfârșitul zilei probabil că ceva lasă de dorit”.

Reacția primarului din localitate, Ion Cărpineanu, nu s-a lăsat mult așteptată. După ce pe o rețea de socializare au fost postate câteva fotografii cu toaleta din ograda școlii, acesta a spus că ea nu a fost demolată deoarece drept de dispoziție asupra acestor imobile îl are consiliul local, iar el nu este consilier pentru a emite decizii cu privire la demolare. Într-un alt comentariu, Cărpineanu a spus că dacă va avea o decizie a consiliului, va demola „monumentul”. Până atunci va fi atracție pentru știri. Gimnaziul din Cărpineni este frecventat de 130 de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram