Rubla rusească pierde orice valoare! A ajuns la nivelul de 80 de ruble pentru un euro, o premieră din 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cursul euro a depășit astăzi bariera 80 de ruble rusești – o premieră începând cu martie 2016. Cursul dolarului a ajuns la limita de 64 de ruble, arată datele Bursei de la Moscova. Deprecierea rapidă a rublei are loc în contextul în care Ministerul american al Finanțelor a introdus sancțiuni împotriva a 24 funcționari și oameni de afaceri ruși, precum și 15 companii.

Indicele Bursei de la Moscova a căzut cu 8,34%, iar cel al RTS – cu 11,44%.

Miliardarii ruși au pierdut luni, 9 aprilie, în prima zi de la introducerea sancțiunilor împotriva lor, în total circa 16 miliarde de dolari, potrivit unui calcul al agenției Bloomberg. Premierul rus, Dmitri Medvedev a declarat că guvernul va susține companiile care au ajuns în lista neagră a SUA și a dat indicații de a elabora măsurile necesare.

Potrivit publicației „Vedomosti” una dintre măsurile discutate este crearea unor off-shore-uri pe insula Okteabrskii din enclava Kaliningrad și pe insula Russkii din Vladivostok. Publicația mai precizează că asemenea discuții ar fi avut loc și anterior însă s-a revenit la ele abia după introducerea a noi sancțiuni SUA față de Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...