/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Democrația peste ocean: Cetățenii votează conștient. Pe lângă voluntariat, americanii nu uită de donații

missing
11 aprilie 2018, ora 06:16

„Cred că fiecare vot este important. Este un drept garantat în SUA. Este foarte important.”

„Trebuie să citești informații despre candidat ca să poți vota inteligent.”

„Politicienii niciodată nu vor fi capabili să-și îndeplinească toate promisiunile. Eu votez pentru oamenii care, cel puțin vor încerca să facă lumea mai bună.”

„Cred că niciun dolar nu mă va convinge să votez pentru un candidat. Este vorba doar despre convingerea mea, că ceea în ce cred este corect.”

În Statele Unite, să donezi bani pentru un partid sau un candidat politic a devenit deja o tradiție, spun experții. „Este o tradiție în SUA ca oamenii să doneze bani pentru campaniile politice. Și eu o fac ocazional dacă este vorba despre un candidat în care cred sau care este competitiv”, susține Justin Phillips, expert politic.

Indiferent de vârstă sau statut, americanii se implică în activități de voluntariat. De exemplu, Jane Park are propria afacere, iar Nina Bidi este avocat în New York. În perioada campaniei electorale, acestea se implică însă în activități de promovare a candidatului favorit, îndemnând oamenii să iasă la vot.

„Am fost voluntar la multe alegeri. Am îndemnat oamenii să iasă la vot și am fost observator la secțiile de vot, ca să mă asigur că cei care au dreptul la vot se vor folosi de această oportunitate,” a menționat pentru TV8 Nina Bidi, voluntar.

„Mergem de la ușă la ușă și amintim oamenilor că trebuie să meargă la vot. E important ca fiecare să fie implicat. Nu m-am implicat în alte alegeri, iar acum am ajuns la concluzia că trebuie s[ înțelegem că democrația nu vine de la sine,” a adăugat Jane Park, voluntar.

Nici politicienii nu uită să aducă mulțumiri celor care i-au ajutat să câștige alegerile. De obicei, în ziua plebiscitului, aceștia își invită susținătorii activi să urmărească împreună evoluția rezultatelor. „Mulțumesc! Mulțumesc tuturor,” a menționat Doug Jones, senator ales.

Iar dacă politicianul are noroc să și câștige scrutinul, unii chiar plâng de fericire. „Sunt foarte mândră pentru Alabama.”

*** Acest reportaj a fost realizat cu suportul Ambasadei Statelor Unite la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram