Sfaturile celui mai bătrân bărbat din lume: Ce trebuie să faci pentru a trăi 112 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Masazo Nonaka, un japonez în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut oficial marți de Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai bătrân bărbat din lume.

Nonaka, care locuiește la o pensiune cu ape termale aflată în proprietatea familiei sale și situată în nordul insulei Hokkaido, a primit certificatul din partea lui Erika Ogawa, vice-președintele filialei japoneze a Cărții Recordurilor, potrivit Agerpres.

El spune că pentru longevitatea sa nu a făcut nimic deosebit. Totul s-ar datora în principal timpului petrecut în armonie alături de familie și de prieteni. Japonezul a fost recunoscut oficial drept cel mai bătrân bărbat din lume după ce Francisco Nunez Olivera din Spania a murit în luna ianuarie, la vârsta de 113 ani.

„Realizarea domnului Nonaka este extraordinară. Ne poate da tuturor o lecţie importantă despre valoarea vieţii şi despre cum să extindem limitele longevităţii”, spune Craig Clenday, redactor şef al Cărţii Recordurilor Guinness.

Cea mai în vârstă persoană din lume este Nabi Tajima, de 117 ani, rezidentă în Kagoshima, o prefectură din sudul Japoniei, potrivit Gerontology Research Group din Statele Unite. Decana de vârstă a planetei s-a născut la 4 august 1900.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...