Aproape 450 de milioane de lei, colectate de vameșii moldoveni timp de o săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada 2-8 aprilie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 448,1 milioane lei, fiind perfectate per total 9.406 declarații vamale. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 45 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 185.572 lei.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 101 tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 85.054 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate în vinerea dinaintea Paștelui, în data de 6 aprilie, iar cele mai tranzitate posturi vamale în ziua respectivă au fost Leușeni și Sculeni, cu 2.946 și respectiv, 2.002 traversări.

O sporire a fluxului transfrontalier se așteaptă și pentru cea de-a doua jumătate a săptămânii curente, atunci când mai mulți conaționali vor reveni în țară cu ocazia Paștelui Blajinilor. Prin urmare, Serviciul Vamal va continua să activeze în regim sporit pentru a fluidiza traficul și a reduce timpul de așteptare în vamă.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 283 de solicitări de informații legate de vamă.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii „Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...