13:22:18 29.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE: „Dodon pune Moldova pe axa antidemocratică Moscova - Budapesta”

Politică 10.04.2018 13:19 Vizualizări1492 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „Dodon pune Moldova pe axa antidemocratică Moscova - Budapesta”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, vrea să demonstreze Uniunii Europene că Republica Moldova nu este stat european, fiind primul care l-a felicitat pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru câștigarea alegerilor de duminică, susține vicepreședintele liveralilor, Valeriu Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, Dodon nu are dreptul să-l felicite pe Orban în numele cetățenilor R. Moldova.

„Dodon se crede deștept şi prin orice gest pe care îl face vrea să îndepărteze Republica Moldova de UE. Dodon poate să-l felicite pe Viktor Orban pentru victoria la alegerile de duminică în nume personal, dar nu în numele cetățenilor Republicii Moldova. Viktor Orban a lansat termenul de „democrație iliberală”, care este de fapt o acoperire pentru regim autoritar, ne-european, de tip eurasiatic, orânduire pe care o visează şi binomul Plahotniuc-Dodon.

Viktor Orban a schimbat legea şi cu 49,5% din voturi a obținut 66% din mandatele de deputat. Tot așa şi Binomul Plahotniuc – Dodon a modificat legea şi a venit cu votul mixt, pentru a nesocoti voința poporului exprimată la alegeri. Plahotniuc a acaparat toată presa așa cum a făcut şi Viktor Orban în Ungaria.

Regimul lui Viktor Orban nesocotește valorile europene şi democratice la fel ca Vladimir Putin. Guvernul lui Orban a început prigoana împotriva societății civile. Campania împotriva Fundaţiei Soros pe care o duce Viktor Orban este de inspirație rusească, pentru că Fundaţia Soros are mari merite privind democratizarea Europei Centrale şi de Est după căderea comunismului. Ideea lui Viktor Orban de a impozita finanțările primite de mediul asociativ sau de a declara ONG-urile drept agent străin este inspirată tot din Rusia.

Prin intermediul Moscovei Igor Dodon a organizat pentru candidatul PSRM Ion Ceban, candidatul-iepure al Binomului, vizite la Minsk, Baku şi Budapesta, acolo unde se află regimuri autoritare „iliberale”, pentru a învăța cum să pună pumnul în gura societății civile dacă va ajunge primar”, a explicat Valeriu Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md