Ce s-a mai întâmplat în ultimele trei zile cât nu ați fost la lucru. Topul celor mai interesante noutăți din perioada 7 – 9 aprilie

colage

În forfota sărbătorilor de Paști, probabil, ai lăsat internetul la o parte și ți-ai completat timpul liber cu activități plăcute. Asta se întâmplă de fiecare dată când ai câteva zile libere de la serviciu și te strădui se le împarți cu cei dragi. Ei bine, pentru cei care nu au reușit să urmărească noutățile în aceste zile de sărbătoare, echipa #diez a făcut un mic rezumat cu cele importante știri pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce s-a întâmplat.

#Banane, pârjoale, trandafiri, Ferrero Rocher… Ce au sfințit chișinăuienii în noaptea Învierii

În noaptea Învierii, #diez a mers la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” pentru a vedea ce sfințesc chișinăuienii. Printre produsele tradiționale ca pasca, ouăle roșii, unii enoriași au decis să sfințească și câteva portocale, bătute din carne, salamuri sau chiar buchete de flori.

Mai multe detalii găsiți AICI!

#Trei sportivi din Moldova au obținut medalii la campionatele din Antalya și Berlin

Rezultate bune au obținut sportivii judocanii moldoveni la campionatele din Antalya și Berlin. În total au obținut 3 medalii, dintre care două de bronz.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Trupa DoReDos a oferit un interviu în limba engleză organizatorilor Eurovision. Ce așteptări au reprezentanții Moldovei

În aproape o lună de zile, Eurovisionul va întâmpina pe scena din Lisabona artiștii reprezentanți ai țărilor participante. Printre aceștia se află și trupa DoReDos din Moldova, care în cadrul unui scurt interviu oferit organizatorilor, și-au împărtășit așteptările și emoțiile înainte de concurs.

Mai multe detalii găsiți AICI!

#A aruncat deșeurile în curte și s-a ales cu o amendă. Cât urmează să achite o locuitoarea din Capitală

O locuitoare a orașului Chișinău a fost sancționată pentru încălcarea regulilor de asigurare a curățeniei, stabilite de către autoritățile publice locale. Și anume, s-a constatat că aceasta a aruncat și a admis aruncarea de către membrii familiei sale a diferitor ambalaje și deșeuri în curtea comună a blocului unde locuia.

Mai multe detalii găsești AICI!

#„The Old Express”, expoziție cu cele mai mari diorame de trenuri din Moldova. Unde le poți vedea și tu

La Chișinău, s-a deschis, acum o săptămână, o expoziție cu cele mai mari diorame feroviare din Republica Moldova. Ana, soțul ei și împreună cu alți entuziaști au lucrat la acest proiect timp de 5 ani. Totul pare a fi un oraș real în miniatură. Blocuri de locuit, cafenele, stații de așteptare.

Mai multe detalii găsiți AICI!

#Începând cu ziua de ieri, puteți afla dacă informațiile personale publicate pe Facebook au fost folosite de Cambridge Analytica

Facebook va alerta, începând de luni, cei 87 de milioane de utilizatori care ar fi putut fi afectaţi de încălcarea drepturilor de confidenţialitate de către Cambridge Analytica. Utilizatorii vor primi mesaje detaliate în news feed-ul de pe Facebook.

Mai multe detalii găsești AICI!

#Facebook a anunțat că închide sute de pagini și conturi cu sute de mii de urmăritori, dintre care 18.000 de moldoveni

Facebook a anunțat că a închis 70 de conturi de pe rețeaua de socializare și alte 65 de conturi de Instagram, precum și 138 de pagini de Facebook. Toate acestea erau controlate de IRA (Agenția pentru Cercetarea Internetului) din Rusia.

Mai multe detalii aflați AICI!

#O mașină cuprinsă de flăcări din cauza unei lumânări a ars în proporție de 70%

În dimineața din 8 aprilie, un incendiu a distrus un autoturism în apropiere de o biserică din localitatea Dumbrava, municipiul Chișinău. Mașina a ars în proporție de 70 la sută, spun autoritățile.

Mașina de model Renault a fost cuprinsă de flăcări, după ce proprietara a lăsat o lumânare aprinsă. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 5.00.

Mai multe detalii aflați AICI!

#Procedura de divorț va fi mai simplă. Ce modificări au fost aprobate și când va intra în vigoare noile prevederi

Cuplurile care au copii, dar care nu au litigii în privința partajului proprietății comune, vor putea divorța și la oficiul stare civilă, nu doar prin instanța de judecată. Parlamentul a aprobat, în lectură finală, în mod repetat, mai multe modificări la Codul familiei. Noile prevederi urmează să fie publicate în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare din 1 iunie.

Mai multe detalii găsiți AICI!

#Au avut loc alegeri parlamentare în Ungaria. Partidul lui Viktor Orban a obținut victoria cu 2/3 de mandate

Partidul de guvernământ Fidesz şi-a asigurat o majoritate de două treimi şi în viitorul parlament al Ungariei, obţinând potrivit rezultatelor preliminare anunţate de autoritatea electorală naţională 133 de mandate parlamentare din cele 199, informează Reuters. Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, şi-a asigurat astfel al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta.

Mai multe detalii găsești AICI!

#O maşină a intrat în mulţime în oraşul Münster, Germania. Sunt mai mulţi morţi, iar atacatorul s-a sinucis

O mașină a intrat în mulțime în orașul Munster din Germania. Mai multe persoane au murit după ce un șofer a condus sâmbătă mașina direct într-un grup de oameni. Incidentul a fost confirmat de poliția germană, care ia în calcul ipoteza unui atac terorist. Suspectul principal s-a sinucis imediat după ce a intrat cu mașina în mulțime.

Mai multe detalii găsiți AICI!

#Bonus diez: O tânără din Moldova a devenit vicecampioană la tango argentinian în SUA

natalia9-920x613

Dacă reușești să te afirmi în New York, atunci o poți face oriunde, vorba cântecului. Natalia Sidorenco spune însă că nu a avut visul american niciodată. Ea a visat dintotdeauna să danseze și să exploreze la maxim ceea ce dansul îi poate oferi. Cu toate acestea, acum un an, a plecat către „tărâmul tuturor posibilităților” alături de soțul ei, iar la câteva luni distanță a reușit să devină instructoare de dans la un studio din New York specializat în dansuri sportive. De atunci și până acum, provocările au fost multe, iar cea mai recentă dintre ele a fost participarea la Campionatul oficial de tango argentinian din SUA. Natalia Sidorenco și partenerul său de dans, Jevgeni Davidov, s-au clasat pe locul II, devenind astfel vicecampioni ai competiției.

În articolul nostru aflați întreaga poveste, cât și puteți vedea fotografii, dar și video din timpul competiției .

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente