Ancheta epidemiologică a stabilit un şir de nereguli. Prepararea bucatelor are loc într-o încăpere improvizată, întrucât în blocul alimentar al grădiniţei au loc lucrări de renovare. Astfel, nu au fost respectate condiţiile sanitar-veterinare.
 
Mai mult, ANSA a stabilită că lipsea evidenţa registrelor de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie. La fel, lipseau buletinele de analiză a apei potabile, registrul de monitorizare a instalaţiilor frigorifice şi registrul de monitorizare zilnică a sănătăţii personalului.

În urma verificării trasabilităţii materiei prime folosite, investigaţia a stabilit că produsele alimentare au fost achiziţionate de la agenţi economici, care asigură trei grădiniţe din oraşul Briceni, toate controlate de specialiştii ANSA.
 
La momentul controlului, produsele alimentare şi materia primă de origine animală se păstrau în condiţii corespunzătoare cerinţelor legislaţiei în vigoare. Toate produsele erau însoţite de documente, care atestă provenienţa, conformitatea şi siguranţa lor.

29 dintre copiii intoxicaţi au fost deja externaţi, iar alţii şapte rămân sub supravegherea medicilor.