/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Încă o hoție? Guvernul insistă ca statul să cumpere ruina hotelului Național

missing
09 aprilie 2018, ora 17:04

Potrivit cererii depuse în ianuarie curent la Judecătoria Chişinău, Agenţia Proprietăţii Publice cere instanței să oblige Alfa-Engineering să restituie statului Hotelul Național. Judecătoria Chișinău respinge însă cererea pe motiv că nu este competentă să se pronunțe. Magistrații au explicat Agenției că urmează să depună cererea de chemare în judecată la Judecătoria Căuşeni. Adică acolo unde este înregistrată firma Alfa-Engineering.

Recursul Agenției Proprietăți Publice la Curtea de Apel Chișinău, cu solicitarea de casare a încheierii Judecătoriei Chișinău din ianuarie, a fost de asemenea respins ca neîntemeiat. În consecinţă Agenţia Proprietăţii Publice a fost nevoită să se adreseze Judecătoriei Căuşeni, care urmează să examineze chestiunea pe 7 mai.

Proprietar, o firmă implicată în furtul miliardului

Aminitim că firma Alfa-Engineering din Căușeni a fost cea care în anul 2006 a intrat în posesia a 83,25% de acțiuni ale statului în societatea Moldova-Tur, care deținea hotelul. Noul proprietar a plătit 2,15 milioane de dolari și se obliga ca în decurs de doi ani să investească 33 de milioane de dolari. De atunci au trecut 11 ani, dar în loc de hotel în centrul Capitalei stă o ruină.

Firma Alfa-Engeneering este menționată de afaceristul Veaceslav Platon, în plângerea penală depusă în august 2016, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT).

În prezent, Alfa-Engeneering are în calitate de fondator offshorul Ismida Alliance LTD, care în noiembrie 2014 a fost implicat în operațiuni de sute de milioane lei din ceea ce a fost „furtul miliardului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram