‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRezervele de mere din UE sunt la cel mai mic volum din ultimii 10...

Rezervele de mere din UE sunt la cel mai mic volum din ultimii 10 ani

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform datelor de la 1 martie 2018, în depozitele agricultorilor din UE a rămas un volum minim de mere din ultimii 10 ani, după cum arată datele Asociației mondiale a producătorilor de pere și mere, scrie fruit-inform.com.

Conform estimărilor realizate de analiștii Asociației, la începutul primăverii acestui an volumul stocurilor de mere în Uniunea Europeană era de aproximativ 1,79 milioane de tone, ceea ce este cu 37% mai puțin decât era la 1 martie 2017.

Circa 28% din aceste volume (504 mii tone) au fost la păstrare la companiile italiene. În același timp, menționăm că stocurile de mere din această țară au scăzut cu 46% față de anul trecut.

Pe locul doi se află Polonia, cu o cotă de 26%. La data de 1 martie 2018, în hambarele horticultorilor polonezi erau 464 de mii de tone de mere, ceea ce este cu 42% mai puțin decât indicatorul pentru aceiași dată a anului trecut.

Stocurile de mere din Franța, conform Asociației, au fost de 362 mii tone, ceea ce este cu doar 5% mai puțin decât în anul trecut. Astfel, în această țară sunt depozitate aproximativ 20% din totalul rezervelor din UE.

În clasament urmează Spania (125 mii tone) și Germania (113 mii tone), cu 7% și, respectiv, 6%. Totodată, trebuie de menționat că, în Spania, rămân în depozit cu 24% de mere mai puțin decât la începutul lunii martie 2017, în timp ce cifrele din Germania sunt cu 53% mai mici față de anul trecut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›