‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii italieni vor să înființeze mai multe plantații speciale de castan comestibil

Producătorii italieni vor să înființeze mai multe plantații speciale de castan comestibil

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Italia este interesată de creșterea producției de castane și este gata să concureze cu Turcia.

În acest context, producătorii de castane comestibile din Italia s-au întrunit la un seminar pentru a discuta despre viitorul acestei culturi, dar și despre elaborarea unui program de cultivare profesională a livezilor de castani.

În prezent, mai multe plantații de castan comestibil din Italia au mai mult de un secol de la plantare. Pomii au fost plantați cu mult timp în urmă, astfel ei au crescut atât de mult încât este dificil să se recolteze fructele. Practic, castanele care sunt folosite la companiile de prelucrare italiene provin din Turcia.

„Castanele cresc cel mai bine în zonele montane și submontane, dar cultivarea modernă trebuie să fie adaptată la producția în câmp, astfel ca să se dezvolte și să poată concura”, a declarat Enrico Zanzi, unul dintre participanții la seminar.

El a mai adăugat că cea mai populară varietate pe piață este soiul de castane Bouche De Betizac.

Expertul a subliniat că pentru dezvoltarea unei plantații de castan este necesară irigarea, iar tehnologia de plantare și îngrijire este asemănătoare cu cea a nucilor. De asemenea, sunt importante solurile și apa, dar și tratamentele realizate la timp.

Calitatea produsului final este foarte importantă. Astăzi, sortarea castanelor poate fi efectuată cu ajutorul sistemelor automate, care pot detecta cea mai mică neconformitate de calitate, cum ar fi deschiderea la doar o jumătate de milimetru sau mici defecte ale cojii.

„Cultivatorii italieni de castane trebuie să lucreze împreună cu producătorii pentru a asigura piața internă cu produse locale de calitate, cel puțin două luni pe an”, a mai spus Enrico Zanzi.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›