11:53:08 20.04.2024
Stiri

Răsturnare de situație! Cei 36 de copii de la grădinița din Briceni NU s-au intoxicat de la produse alimentare

Social 17.07.2015 11:00 Vizualizări4339 Autor: Stela Mihailovici
Răsturnare de situație! Cei 36 de copii de la grădinița din Briceni NU s-au intoxicat de la produse alimentare
foto simbol


Chiar dacă anterior autoritățile bănuiau că micuții de la grădinița Nr.3 din Briceni s-ar fi intoxicat de la ouăle folosite în alimentație, rezultatele de laborator au demonstrat altceva. În bucătărie era prezentă bacteria E. coli.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că produsele alimentare au fost achiziționate de la agenți economici, care asigură trei grădinițe din orașul Briceni, iar în momentul controlului toată materia primă de origine animală se păstra în condiții corespunzătoare.Toate produsele erau însoțite de documente, care atestă provenienţa, conformitatea și siguranța lor, aveau certificate sanitar-veterinare și certificate de conformitate și de inofensivitate.

„În urma investigaţiilor bacteriologice a lavajelor de sanitaţie (vesela copiilor şi ustensilele utilizate în procesul de manipulare a produselor alimentare), nouă probe din 16 indică prezenţa factorului patogen Escherichia coli (bacteria E. coli)” , anunță ANSA.

Ancheta epidemiologică desfășurată în perioada 9-16 iulie a stabilit mai multe nereguli. În blocul alimentar al grădiniței au loc lucrări de renovare, iar manipularea produselor alimentare se efectua într-o încăpere improvizată, care nu corespunde cerinţelor sanitar-veterinare.

La grădiniță nu se ducea evidența registrelor de dezinsecție/deratizare/dezinfecție, lipseau buletinele de analiză a apei potabile și registrul de monitorizare a temperaturii în instalațiile frigorifice și în zona de manipulare produselor alimentele, lipsea registrul de monitorizare zilnică a sănătăţii personalului.

Inspectorii ANSA au întocmit un proces-verbal pentru încălcări în domeniul sanitar-veterinar și l-a remis la Judecătoria Briceni pentru a fi aplicată o amendă grădiniței. Activitatea instituției a fost sistată până la elucidarea focarului de infecție.

Amintim că 36 de copii din Briceni s-au intoxicat pe 10 iulie la grădiniță, iar 30 de micuți au fost internați în spital.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md