14:34:54 28.03.2024
Stiri

VIDEO // IMAGINI NOI: Gestul ministrului Papuc care a înfuriat protestatarii de pe 7 aprilie: PRIMA piatră aruncată în sediul Președinției

Social 07.04.2018 11:36 Vizualizări3167 Autor: Ziarul National
VIDEO // IMAGINI NOI: Gestul ministrului Papuc care a înfuriat protestatarii de pe 7 aprilie: PRIMA piatră aruncată în sediul Președinției


Ziarul NAȚIONAL a intrat în posesia unor imagini video de la protestele violente din 7 aprilie 2009, în care este surprins momentul aruncării primei pietre în sediul Președinției.

Gestul a fost determinat de ministrul Afacerilor Interne de atunci, Gheorghe Papuc, care umbla prin fața mulțimii să vadă ce se întâmplă la Președinție și a ordonat dislocarea a încă unui cordon de polițiști.

În aceste imagini este suprins și momentul când o autospecială a pompierilor intră în mulțime, este luată cu asalt, părăsită de șofer și, mișcându-se singură, a fost la un pas să calce protestatari.

Imaginile video au fost suprinse de un protestatar cu telefonul său mobil, de aceea calitatea lasă de dorit. Ziarul NAȚIONAL a decis însă să le publice, dovadă vie a ceea ce s-a întâmplat în ziua de 7 aprilie 2009.








Lucrurile au degenerat și mai mult, atunci când o mașină a pompierilor a încercat să-și facă loc printre mulțime și să pătrundă în fața Președinției. Autospeciala a fost luată imediat cu asalt de protestatari, iar pompierii cu mare greu au putut să părăsească habitaclul.

Mai mult, mașina nu a fost pusă în viteză și a început să se miște. Un protestatar a intrat în mașină și a reușit să pună frâna de mână și a fost evitată o tragedie.



Ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, a fost prezent în fața Președinției până a fi aruncată prima piatră în edificiu. Acesta avea o stație radio și comunica în permanență cu subalternii.

La un moment dat, ministrul, însoțit de suita sa, a mers în fața Președinției să vadă care e situația, iar acest lucru a nemulțumit și mai mult protestatarii. Imediat, acesta a dispus să mai fie dislocat un cordon de scutieri în fața edificiului în care se mai afla Vladimir Voronin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md