Terorizau locuitorii raioanelor de nord: Cinci bărbați, reţinuţi pentru furturi din locuinţe. Prejudiciul se estimează la 1 000 000 lei

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, membri ai unui grup criminal, au fost reţinuţi pentru furturi din locuinţe. Suspecții au fost anterior condamnați pentru cazuri similare. Prejudiciul se estimează la circa 1 000 000 de lei.

Totodată, timp de o lună de documentare, oamenii legii au stabilit că membrii grupării terorizau locuitorii raioanelor de nord.

Bărbații aveau roluri bine determinate, liderul grupării urmărea victima din momentul părăsirii domiciliului până la comiterea infracțiunii. În același timp, ceilalți membri sustrăgeau din locuințe obiecte din aur și mijloace financiare.

Suspecții pătrundeau în gospodăriile oamenilor în prima jumătate a zilei, în timp ce persoanele lipseau de acasă, prin forțarea geamurilor şi uşilor din termopan. După comiterea infracţiunilor, bunurile de preţ erau împărțite între ei.

La 5 aprilie, suspecții au fost reținuți.

În urma efectuării a şase percheziţii la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase, dar şi obiecte folosite la comiterea infracţiunilor: două staţii radio prin care suspecţii comunicau între ei în timpul comiterii infracţiunii, două măşti de tip anonimous, două pistoale cu gaz şi o armă de vânătoare, cartuşe, telefoane mobile.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Timp de trei luni pe teritoriul Republicii au fost înregistrate 825 furturi din locuințe, comparativ cu anul 2017, s-a stabilit o descreştere cu 69 de cazuri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.