Un bărbat a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru trafic de copii și organizarea cerșetoriei în Federația Rusă

cersetoare

Un bărbat, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat la 19 ani închisoare, cu ispășire în penitenciar de tip închis, pentru trafic de persoane, trafic de copii și organizarea cerșetoriei.

Astfel, în anul 2009, în timp ce se afla pe teritoriul Republicii Moldova, acesta ar fi profitat de situaţia precară materială a unei femei cu doi copii minori și ar fi recrutat-o și i-a organizat transportarea în orașul Kazan din Federația Rusă.

Bărbatul ar fi achitat procedura de perfectare a pașaportului pe numele femeii și împreună s-au deplasat în Federația Rusă, unde victimei i s-au confiscat actele de identitate. Ulterior femeia a fost adăpostită într-un apartament închiriat.

Timp de 6 ani aceasta, împreună cu copiii născuți în anii 2004 și 2006, dar și mama ei venită în ospeție, prin aplicarea violenţei fizice, psihice şi ameninţări au fost impuse să practice cerșetoria.

Totodată, în timpul cât mama se afla la cerșit, inculpatul a abuzat sexual, în repetate rânduri, de fetița victimei în vârstă de 6 ani.

De asemenea, inculpatul a fost pedepsit și pentru faptul că a organizat cerșetoria a altor 4 persoane mature în Federația Rusă.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Sentinţa cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente