Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un partid a anunțat…

Încă un partid a anunțat că-l va susține pe candidatul Andrei Năstase la alegerile locale din 20 mai

Foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a anunțat că va susține un candidat comun pentru funcția de primar al mun. Chișinău.

„PLDM, fiind parte a familiei PPE, decide susținerea candidaturii d-lui Andrei Năstase la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Decizia Biroului Politic al PLDM este motivată de necesitatea unificării forțelor politice de dreapta ca răspuns la tentativele tot mai vădite din partea Partidului Democrat de acaparare a instituțiilor statului și uzurpare a puterii în R. Moldova”, au declarat membrii PLDM, într-un comunicat de presă.

Totodată, ei fac apel către toate partidele „cu adevărat democratice și proeuropene, să-și unifice forțele în vederea unei riposte colective și organizate împotriva încercării socialiștilor și democraților de a uzurpa puterea în capitală. PLDM speră că rațiunea va învinge calculele înguste ale celor care au un singur scop, menținerea la guvernare”.

Amintim că, la 29 martie, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, a anunțat că va susține candidatura lui Andrei Năstase

„Datoria noastră față de țară și oameni este mai presus decât orice interes de partid. În situația creată, când PDM va avea mai mulți candidați la funcția de primar a mun. Chișinău: Silvia Radu și Ion Ceban, există pericolul pierderii Primăriei. Spunem asta pentru că știm cât de bine colaborează PSRM și PDM. Am văzut asta la alegerile prezidențiale. De aceea, este momentul să punem temelia celui mai solid front de luptă împotriva corupției. Chemăm partidele pro-europene să susțină un candidat comun la Primărie – Andrei Năstase. Separat șansele noastre sunt mai mici. Este timpul să acționăm împreună. E timpul să acționăm ca oamenii să poată trăi demn și munci onest la ei acasă”, a declarat Maia Sandu.

La 5 martie, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr l-a desemnat pe Andrei Năstase – drept candidat pentru alegerile anticipate locale în municipiul Chișinău ce vor avea loc la 20 mai 2018.