„Fiind desemnat, în baza Dispoziţiei MAI, în calitate de coordonator al Proiectului „Cross Border Infrastructure” al Programului Operaţional Comun RO-UA-MD 2007-2013, inculpatul a gestionat resurse financiare publice contrar destinaţiei, reţinând, în baza documentelor fictive, câştiguri materiale din contul mijloacelor bugetare ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în anchetă. 

Procurorii anticorupţie au mai stabilit că ştiind că subalternii săi nu au efectuat, în cadrul implementării Proiectului „Cross Border Infrastructure”, deplasări în interes de serviciu, inculpatul a organizat şi contrasemnat Ordinele de deplasare a şapte subalterni, prin care a consemnat data plecării şi sosirii acestora din deplasare, confirmând „raţionalitatea cheltuielilor”.

În total, potrivit estimărilor, prin acţiunile ilicite ale sefului de Direcţie, bugetul MAI a fost prejudiciat cu 157 341 de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă penală de cel mult 57 500 de lei sau închisoare de până la trei ani. De asemenea, instanţa de judecată poate obliga inculpatul la achitarea cheltuielilor judiciare în valoare de peste 30 488 de lei.