Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.04.2018

Circa 9 milioane de lei recuperate la bugetul de stat într-o cauză de evaziune fiscală

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a expediat în instanța de judecată cauza penală prin care o societate cu răspundere limitată (SRL), prestatoare de servicii IT-consulting și outsourcing, precum și directorul acesteia, sunt învinuiți de săvârșirea evaziunii fiscale în proporţii deosebit de mari.

Potrivit circumstanțelor cauzei penale, în perioada anilor 2013 – 2017, fondatorul societății comerciale, în complicitate cu alte persoane fizice interpuse și persoane cu funcție de răspundere din cadrul altor SRL-uri, a organizat și dirijat introducerea în documentele contabile, fiscale și/sau financiare a unor date denaturate, reflectând procurări fictive de instalații electrice și materiale de construcție. Mijloacele bănești transferate astfel la conturile bancare pentru pretinsele bunuri procurate erau restituite cash, în schimbul unui onorariu care varia între 9 și 11 %, din suma transferată.

Astfel, conform actului de control fiscal efectuat, prin neachitarea impozitelor și taxelor, bugetului public național i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 6 748 000 lei. Prejudiciul și penalitățile au fost recuperate integral în cadrul urmăririi penale cu achitarea la bugetul public național a sumei de 8 695 544 de lei.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 3350 la 5350 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar societatea comercială - amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea, anunță Serviciul informare şi comunicare cu mass-media al instituției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus