/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Anti-mixt” a ajuns la Curtea Constituțională. Au cetățenii dreptul de a iniția un referendum republican legislativ?

05 aprilie 2018, ora 19:03

Deputații PLDM au cerut Curții ca sesizarea să fie examinată în regim de urgență.

Motiv a servit hotărârea comisiei electorale centrale care a interzis înregistrarea grupului de inițiativă privind organizarea referendumului legislativ făcând trimitere la o decizie anterioară a Curții Constituționale ce se referea la dreptul președintelui de a organiza referendum,” a spus Tudor Deliu, deputat PLDM.

Prin această sesizare am întrebat Curtea Constituțională cui aparține suveranitatea sau, mai simplu spus, puterea în acest stat. Respectiv așteptăm de la Curtea Constituțională, sperăm să nu tărăgăneze examinarea acestui caz,” a menționat Valeriu Pașa, membru al grupului de inițiativă „Nu Mixt”.

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului „Nu Mixt” a avut două tentative de a se înregistra la Comisia Electorală Centrală. În ambele cazuri CEC a respins cererea societății civile, invocând diferite motive.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram