Directorul unei școli-grădinițe din Chișinău, denunțată la CNA pentru colectarea ilegală de bani. Femeia este cercetată penal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Directoarea unei școli-grădiniță din capitală este cercetată penal de CNA și procurori într-un dosar de abuz de serviciu, aceasta fiind bănuită de colectarea ilegală a banilor de la părinți. Femeia a fost escortată la sediul CNA pentru audieri, după câteva ore de percheziții, efectuate acasă, la birou și în automobilul personal.

Investigațiile în acest caz au pornit, cu puțin timp în urmă, după ce la CNA a fost depus un denunț prin care se reclama impunerea unor taxe lunare părinților, ai căror copii frecventează instituția, sub pretextul utilizării fondurilor colectate pentru reparații sau pentru alte necesități.

Pe faptele enunțate, au fost inițiate investigații, iar în urma perchezițiilor de azi, a fost ridicat material probator relevant pentru cauză. Astfel, în biroul de serviciu au fost găsite liste cu numele părinților și sumele achitate de către aceștia, dar și bani în numerar – fapt ce contravine ordinului Direcției generale educație, tineret și sport „cu privire la interzicerea colectării ilicite de bani în instituțiile de învățământ general”.

De la fața locului au mai fost ridicate documentele privind constituirea asociației de părinți, ordinul privind interzicerea colectării mijloacelor bănești, precum și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală. Tot astăzi, de la domiciliul directoarei au fost ridicați aproximativ 14.000 de lei, 1.160 de euro și 350 de dolari, proveniența cărora urmează să fie stabilită.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, ofițerii CNA au solicitat explicații de la unii educatori din subordinea directorului, care au confirmat că au colectat mijloace bănești de la părinți, o parte din sumele strânse fiind folosite pentru necesitățile grădiniței, iar alta i-ar fi transmis-o directorului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...