/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Elevii nu i-au lăsat singuri de sărbători. Colete cu haine, cărți și alimente pentru bătrâni din Azilul Republican

missing
05 aprilie 2018, ora 17:19

Ei au rămas singuri, fără copii, fără nepoți. Am vrut să ajut acești bătrâni, pentru ca să le arăt că nu sunt singuri,” a spus Ana, elevă.

Am venit aici pentru a ajuta acești bătrâni, să aibă sufletele împlinite ca noi, să-și amintească de copilăria lor,” a menționat Evelina, elevă.

Pentru ca să le aduc aminte de cum era când mai aveau nepoți, cum stăteau împreună la masă, deoarece ei ne adună mereu de sărbătorile de Paști și cu ei totul este mai frumos,” a spus Alexandrina, elevă.

Elevii spun că nu și-ar dori o astfel de bătrânețe și îi îndeamnă pe alți copii să-i viziteze pe bătrânii de la azil.

Copiii trebuie să facă acest lucru, pentru că bătrânii sunt în arborele lor genealogic. De la ei s-a format totul,” a mărturisit Ghenadie, elev.

La rândul nostru vom fi și noi bătrâni și nu mi-aș dori un așa final. Chiar dacă sunt vizitați de mulți actori. Sunt cam triști, pentru că nu au această bucurie de-ai vizita nepoții lor,” a spus Sebastian, elev.

Până la urmă este Paștele, trebuie să fim mai buni, mai darnici. Am venit cu un recital de poezii, ca să îi facem mai veseli, să le ridică moralul,” a menționat Robert, elev.

Bătrânii au rămas impresionați de concertul copiilor și spun că sunt fericiți ori de câte ori cineva le pășește pragul.

Totul mi-a plăcut, și copiii mi-au plăcut.”

Mi-a plăcut. Melodiile tradiționale moldovenești.”

Mi-a plăcut. Foarte bine. Inima se bucură. Ne-au bucurat un pic.”

La randul lor, si unii bătrâni le-au dedicat copiilor – poezii.

Și mult timp, de la cuvântul vostru cald. Sufletul nostru se va bucura.”

Această acțiune este una tradițională pentru elevii de la Liceul „Miguel de Cervantes”.

Haine, atât pentru femei cât și pentru bărbați, colectate cu mult drag de cadrele didactice, cât și de părinți. În colete s-au pus ceai, biscuiți, dulciuri, crupe, zaharoase și am copt păscuțe pentru fiecare bătrânel,” a menționat Aliona Codreanu, director adjunct al liceului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram