Voronin râde cu lacrimi în Parlament. Candu: „Eu știu, domnule președinte, că eu tot timpul sunt bravo. Mulțumesc mult”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O declarație a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, l-a făcut să izbucnească în hohote de râs pe președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, care l-a lăudat pe vicepreședintele democrat, spunându-i că este „bravo”. S-a întâmplat după ce liberal-democratul Iurie Țap a cerut audierea Guvernului în Parlament, până la finele lunii curente. Propunerea însă nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

„Conform Regulamentului Parlamentului, în luna aprilie, anual, Guvernul prezintă raportul pentru activitatea acestuia. Pornind de la faptul că Regulamentul prevede și perioada de zece zile de prezentare a raportului, înaintea discuțiilor, propunem astăzi să fie aprobate aceste audieri, să fie informat Guvernul care, în timp util, să prezinte acest raport și până la sfârșitul lunii aprilie, ca să ne încadrăm în prevederile Regulamentului, să fie realizate aceste audieri regulamentare”, a argumentat Iurie Țap solicitarea.

Andrian Candu i-a solicitat acestuia să fie mai explicit, propunând ca aceasta nici măcar să nu fie supusă votului. „Luând în considerare că nu e pentru astăzi și nu e pentru săptămâna viitoare poate nici nu supun votului pentru că e cam stranie formularea”, a spus Candu.

La rândul său, liberal-democratul a explicat că, în condițiile în care biroul permanent a decis că săptămâna viitoare Parlamentul nu se va întruni în ședință, „este logic astăzi plenul să aprobe pentru ca Guvernul să fie informat în timp util, să reușească să o facă”.

Supusă votului însă, propunerea a adunat doar 35 de voturi ale deputaților.

„Aceasta este regulamentar. Guvernul este obligat. Nici nu trebuie de votat. El este obligat să vină cu raportul în Parlament. Aici nici n-avem ce vota, domnule Candu”, a declarat după procedura de vot Vladimir Voronin.

„De aceea și eram confuz și, de trei ori, l-am întrebat pe domnul Țap, fiindcă nu pot să pun la vot așa ceva, deoarece încă suntem în luna aprilie. Poate Guvernul pe data de 20 aprilie vine cu raportul și noi pe 30 îl audiem sau pe 31, depinde câte zile sunt în luna aprilie”, a spus la rândul său Candu.

Această declarație l-a făcut pe liderul comunist să izbucnească în hohote de râs. Având microfonul închis, nu s-a auzit ce a spus aceasta, însă la afirmațiile lui Voronin, Andrian Candu a menționat: „Eu știu, domnule președinte, că eu tot timpul sunt bravo. Mulțumesc mult”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...