Eurodeputat: Prima tranșă a suportului macrofinanciar ar putea ajunge în Moldova înaintea alegerilor locale din Chișinău

adicristea
Foto: UNIMEDIA

Moldova a îndeplinit cele 10 condiții tehnice puse de către Uniunea Europeană pentru acordarea primei tranșe din suportul macrofinanciar. Declarația aparține europarlamentarului Andi Cristea, care se află în Moldova în calitate de copreședinte al Comitetului de Asociere Republica Moldova – UE.

Cristea susține, de asemenea, că prima tranșă a suportului macrofinanciar ar putea ajunge în Moldova înaintea alegerilor locale, adică până pe 20 mai.

„Confirm faptul că cele 10 condiții tehnice au fost îndeplinite de către Republica Moldova pentru acordarea primei tranșe. Faptul că există acest element de condiționalitate este un lucru pozitiv pentru că pune o presiune politică, dacă vreți, benefică pe autoritățile Republicii Moldova pentru a implementa reformele cuprinse în Acordul de Asociere. Eu cred că este o chestiune de timp. Dacă decizia ar fi fost la nivelul Parlamentului European și ar fi depins de mine, banii ar fi ajuns cu siguranță mult mai repede. Cred că este vorba și de un semnal politic pe care Uniunea Europeană are datoria să îl dea pentru a sprijini actualul parcurs pro-european și vreau să subliniez faptul că Guvernul Filip este un partener serios de dialog și nu doar serios, cât și eficient. În final îmi exprim încrederea că prima tranșă va veni, pe cât posibil, înaintea alegerilor pentru primăria Chișinău”, a declarat Andi Cristea în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, alături de celălalt copreședinte a Comitetului Parlamentar de Asociere, deputatul Eugen Carpov.

La rândul său, reprezentantul părții moldovenești, Eugen Carpov a declarat că există multe subiecte legate de prevederile Acordului de Asociere asupra cărora UE a atras atenția și la care este nevoie de lucrat. Acesta a declarat că va fi semnată o declarație în care se vor conține toate recomandările Uniunii Europene, astfel încât restanțele pe care le are țara noastră să fie cât mai rapid eliminate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente