marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFloarea soarelui Syngenta – pentru recolte de top! Fermierii din Moldova recomandă

Floarea soarelui Syngenta – pentru recolte de top! Fermierii din Moldova recomandă

Recomandate

Compania Syngenta oferă fermierilor din Moldova un portofoliu complet adaptat tuturor tehnologiilor de cultivare a florii soarelui din țară. Recoltele stabile și înalte obținute pe parcursul a mai bine de 15 ani confirmă poziția de lider pe segmentul dat, iar producătorii agricoli recomandă genetica Syngenta tuturor cultivatorilor de floare.

Negru Valentin, director, SRL Agrovalion, or. Cimişlia

Tehnologia de cultivare a florii-soarelui în întreprinderea pe care o gestionez este una intensivă. Pe parcursul ultimilor ani ne-am convins că hibrizii companiei Syngenta reacţionează foarte bine şi producţiile obţinute sunt cele preconizate de noi. Hibridul NK Neoma a fost unicul hibrid cultivat de noi până anul acesta, dar în 2017 am avut şi SY Neostar CLP şi SY Diamantis, despre care pot să spun că sunt foarte productivi. Suntem mulţumiţi de hibrizii companiei Syngenta şi le vom acorda prioritate în alegerea noastră în continuare.

Ivanov Vladimir, Director, SRL Soragrovis, s. Şeptelici, r. Soroca

Hibrizi de floarea-soarelui de la Syngenta am început să cultivăm nu de mulţi ani. Odată cu apariţia hibridului Sumiko HTS, noi am început să obţinem producţiile mult aşteptate. În anii 2016 şi 2017, am căpătat producţii şi de 3300-3700 kg/ha. Vreau să spun că şi NK Neoma este foarte bun, mai ales că a fost semănat pe câmpuri după defrişarea livezilor. Colaborarea cu Syngenta este una bună şi constructivă. Cultivăm pentru testare şi alţi hibrizi de floarea-soarelui şi de porumb de la Syngenta, ceea ce ne permite să facem o analiză comparativă a hibrizilor.

Bulgac Ion, director, SRL Faunus-Vladnic, s. Grăseni, r. Ungheni

Floarea-soarelui este o cultură strategică în gospodăria noastră şi aşteptările la recoltă sunt pe măsură. Considerăm că potenţialul genetic este unul dintre factorii principali care poate să influenţeze producţia. Optăm pentru hibrizi adaptaţi condiţiilor noastre şi am ales de la compania Syngenta NK Neoma şi SY Neostar CLP. Într 2017, la recoltare, cu aceşti doi hibrizi (NK Neoma şi SY Neostar CLP) am căpătat producţii de peste 3600 kg/ha, inclusiv de pe câmpuri pe care le consideram slabe ca bonitate.

Leu Leonid, director, SRL Agrolileu, s. Porumbeşti, r. Cantemir

Întreprinderea pe care o conduc nu posedă mult teren arabil. De aceea ne străduim să lucrăm intensiv şi să obţinem producţii maxime, indiferent de cultura pe care o avem. În 2017 floarea-soarelui, şi anume hibrizii Sumiko HTS şi Subaro HTS de la compania Syngenta, a depăşit aşteptările mele. Recolta a fost de peste 4500 kg/ha. Acesta este cel mai important argument în alegerea hibridului cultivat.

Burduja Tudor, inginer agronom-şef, SRL Bio-Alianţa, or. Ghindeşti, r. Floreşti

Regiunea în care activăm, în 2016 și în 2017, nu a fost favorizată de precipitaţii suficiente pentru a putea să ne bucurăm de producţii mari. Dar chiar şi aşa, ne-am convins încă o dată că hibrizii de floarea-soarelui de la Syngenta, NK Neoma, Talento, SY Neostar CLP, SY Diamnatis şi Sumiko HTS, au capacitatea de a performa atunci când te aştepţi mai puţin. Suntem mulţumiţi de aceşti hibrizi şi în continuare ne vom baza pe ei. Colaborăm cu Syngenta la porumb, rapiţă şi în domeniul produselor de protecţia plantelor. Alegerea noastră este determinată de calitatea înaltă a imputurilor agricole.

Orescu Dumitru, director, SRL Ghertcomagro, s. Hârtopul Mic, r. Criuleni

Condiţiile climaterice de la an la an sunt diferite şi, respectiv, aşteptările noastre sunt corespunzătoare. Datorită hibrizilor de floarea-soarelui de la compania Syngenta, producţiile sunt mereu îmbucurătoare. Hibrizii cultivaţi de către noi sunt: Sumiko HTS şi Subaro HTS, pe tehnologia Express® Sun, şi NK Neoma, SY Diamantis, Talento şi SY Neostar CLP, adaptaţi tehnologiilor Clearfield® şi Clearfield® Plus. Mai mult de 80 % din suprafeţele destinate acestei culturi în gospodăria noastră sunt cultivate cu hibrizi Syngenta.

Caracaş Valentin, inginer agronom-şef, SRL Focaro-Agro, s. Copceac, r. Ştefan-Vodă

Suprafeţele cultivate cu floarea-soarelui în întreprinderea agricolă unde activez sunt destul de mari. Noi ne bazăm pe hibrizii cu cel mai mare potenţial genetic existenţi pe piaţa noastră. În 2017 am semănat hibrizii NK Neoma, SY Neostar CLP, Talento, SY Diamantis, Sumiko HTS şi Subaro HTS. Rezultatele au fost foarte bune, dar aş vrea să evidenţiez hibridul nou – SY Diamantis, cu care am căpătat producţii peste 4300 kg/ha. De asemenea, aş vrea să menţionez hibrizii cultivaţi pe tehnologia Express® Sun: Sumiko HTS şi Subaro HTS, care au un potenţial excepţional. În tehnologia de protecţie a florii-soarelui de boli am utilizat fungicidul Amistar Xtra, pe care îl recomandăm tuturor fermierilor din ţară.

Bivol Andrei, Şandrovschi Constantin, fondatori-administratori, SRL Golden Grapes & Cereals, s. Caracui, r. Hânceşti

În 2017 am decis ca hibrizii de bază să fie de la compania Syngenta. Am cultivat SY Neostar CLP, SY Bacardi CLP şi SY Diamantis pe tehnologiile Clearfield® Plus şi Clearfield®, dar şi Sumiko HTS şi Subaro HTS pe tehnologia Express® Sun. În acest an, factorul determinant pentru recoltă au fost precipitaţiile. Regiunea în care activăm este foarte variată ca relief şi, respectiv, precipitaţiile au căzut neuniform. Totuşi, producţiile au fost de la 2500 până la 3500 kg/ha. În 2018 punem accentul pe aceiaşi hibrizi datorită potenţialului mare pe care îl au.

Vezi broșura cu rezultate de recolte 2017.

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale