Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (Live text) Ședința plenară a…

(Live text) Ședința plenară a Parlamentului. Ce proiecte vor fi discutate astăzi

Pe ordinea de zi a ședinței din 5 aprilie a Parlamentului figurează șapte subiecte, printre care proiectul legii pentru aderarea R. Moldova la Hotărîrea Consiliului șefilor de state al Comunității Statelor Independente cu privire la modificarea Regulamentului privind Consiliul miniștrilor afacerilor interne al statelor-membre ale Comunității. Tot astăzi, deputații vor stabili regulile de conduită a spectatorilor în cadrul desfășurării competițiilor sportive oficiale.

Ora 16.20: A început procedura de vot. În sala de ședințe sunt 83 de deputați. Toate proiectele de lege prezentate astăzi, 5 aprilie, au fost votate de către deputați.

Ora 15.00: Vasile Bolea, deputat PSRM prezintă proiectul de lege pentru stabilirea regulilor de conduită a spectatorilor în cadrul desfășurării competițiilor sportive oficiale.

Ora 14.40: Alexandu Balan, director adjunct al Serviciul de Informație și Securitate, se află la tribuna Parlamentului și răspunde la întrebările deputaților privind proiectul de lege pentru aderarea R. Moldova la Hotărârea Consiliului șefilor de state al Comunității Statelor Independente „Cu privire la Programul de colaborare al statelor-membre ale Comunității Statelor Independente în combaterea terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului pentru anii 2017-2019”.

Ora 14.33: A fost aprobată ordinea de zi pe care se regăsesc nouă subiecte.

Ora 14.26: Un minut de reculegere pentru cei care au murit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009. „V-ați grăbit cu un minut de reculegere. Evenimentele din 7 aprilie a fost o lovitură de stat”, a declarat Voronin.

Ora 14.23: Deputații PL cer chemarea în Parlament a rocurorului general Eduard Harunjen pentru a prezenta detalii în cazul reținerii directorului liceului „Orizont”. „În caz contrar ni se crează senzația că aceste acțiuni sunt legate de lucrările de reparație a Președinției”, a declarat Alina Zotea.

Ora 14.13: Deputații PLDM cer prezentarea raportuluui anual al Guvernului. „Prezentarea raportului anual se face, de obicei, în fiecare an, în luna aprilie și de aceea propun să votăm pentru audierea raportului la mijlocul lunii aprilie”, a declarat Iurie Țap. Majoritatea deputaților nu au votat pentru audierea Guvernului. „Guvernul este obligat să vină cu un raport anual, nici nu trebuia să votăm pentru asta”, a menționat Vladimir Voronin.

Ora 14.08: A început ședința plenară la care participă 90 de deputați.  Săptămâna viitoare, deputații nu se vor întâlni la ședința Parlamentului.