Întrebat dacă este în continuare persoana potrivită la conducerea reţelei de socializare, într-o conferinţă prin telefon cu jurnalişti, el a răspuns că ”da”, în pofida ”erorilor” pe care le-a recunoscut încă o dată în privinţa protecţiei datelor personale sau a luptei împotriva manipulărilor politice.

”Cred că ar fi trebuit să facem mai mult de mai mult timp”, a mai declarat miercuri Mark Zuckerberg, care a promis să se ducă să dea explicaţii personal, pe 11 aprilie, în faţa unor parlamentari americani, foarte porniţi împotriva grulului.

Facebook a emis comunicate după comunicate şi a acordat numeroase interviuri cu scopul de a-şi repara imaginea, puternic afectatăde de mai multe polemici.

În centrul ultimei polemici se află firma britanică Cambridge Analytica, acuzată că a cules - fără aprobarea şi ştiinţa acestora - datele persoanle a zeci de milioane de utilizatori în scopuri politice.

Grupul a anunţat miercuri că ”până la 87 de milioane” de utilizatori Facebook sunt vizaţi.

”Cred că viaţa înseamnă să înveţi din erori”, a declarat Zuckerberg, care s-a angajat din nou ”să facă mai mult în viitor”, în pofida faptului că ”nicio măsură de securitate nu va fi perfectă”.

”Trebuie să avem o vedere mai largă a responsabilităţii noastre”, a spus el.