Primul cinematograf după mai mult de 35 de ani. Autoritățile Arabiei Saudite și-au propus să deschidă până la 40 de cinematografe în următorii cinci ani

DOUNIAMAG-SAUDI-CULTURE-CINEMA-SOCIETY
Foto: blacknews.ro

Primul cinematograf din Arabia Saudită va fi deschis pe 18 aprilie, în capitala Riad. Autoritățile și-au propus să deschidă până la 40 de cinematografe în următorii cinci ani. Ultimul cinematograf din această țară a fost închis în 1970.

Cinematografele nu vor fi segregate pe sexe ca în cele mai multe alte locuri publice din regatul musulman, iar primul film difuzat va fi din colecția Marvel, blockbuster-ul „Pantera Neagră”, scrie reuters.com.

Primul cinematograf din Arabia saudită va fi amplasat în cartierul financiar al regelui Abdullah, într-o clădire inițial preconizat să fie o sală de concerte simfonică. Sala principală va avea aproximativ 500 de scaune din piele, nivele de orchestră și balcon și băi de marmură. Alte trei ecrane vor fi adăugate până la mijlocul verii.

Cu o populație de peste 32 de milioane de persoane, dintre care majoritatea sunt sub vârsta de 30 de ani, Arabia Saudită dorește să creeze aproximativ 350 de cinematografe cu peste 2.500 de ecrane până în 2030, care vor aduce aproape 1 miliard de dolari din vânzările de bilete anuale.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente