Salariul lunar al lui Sergiu Cioclea în 2017, constituia cât 19 salarii medii pe țară. Cât a câștigat timp de un an

cioclea-explicikika-ce-se-va-intampla-daca-bnm-va-fi-impusa-sa-restituie-miliardul-furat-22652

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a ridicat în 2017 un salariu de 104 315 lei pe lună, aproape dublu decât în anul precedent. Aceste date se conțin în  declarația sa de avere și interese personale, dată publicității pe site-ul Autorității Naționale pentru Integritate (ANI).

Pentru prima dată anul acesta, demnitarii și funcționarii publici sunt obligați să depună declarațiile în regim online, ele devenind publice imediat. Salariul anual al lui Cioclea a fost anul trecut de aproape un milion 253 de mii de lei, Pentru anul precedent, când a fost guvernator ceva mai mult de 9 luni, Cioclea a declarat un salariu de la Banca Națională în valoare de aproape 508 664 mii de lei, scrie europaliberă.

Potrivit CNAS, salariul mediu lunar pe țară, în anul 2017, a constitut suma de 5.600 de lei, adică de aproape 19 ori mai puțin decât venitul lunar al guvernatorului.

În 2017, la mare distanță de el, după mărimea salariului declarat, s-a aflat directorul Autorității Aeronautice Civile, Radu Bezniuc, cu 68 694 de lei pe lună și directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, cu un salariu lunar de 59 575 de lei. Premierul Pavel Filip a declarat un salariu lunar de aproximativ 23 430 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente