Ilan Șor ar putea fi amnistiat! „Au fost făcute mai multe scheme pentru a-l ajuta și de a-l scoate de la pușcărie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Şor, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, ar putea fi amnistiat. Această opinie a fost exprimată de Andrei Donica, președintele Asociației pentru prevenirea și combaterea crimelor economice și corupției, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Andrei Donica susține că după ce luni, 2 aprilie, ședința de judecată față de Ilan Șor a fost amânată, următoarea ședință va avea loc pe 23 mai. Potrivit lui, de la 23 mai rămân 13 luni în care Ilan Şor mai poate fi condamnat, la expirarea lor acesta nu va sta la închisoare.

„Au fost făcute mai multe scheme pentru a-l ajuta și de a-l scoate de la pușcărie. Cea mai mare problemă în acest proces de judecată este că această hotărâre a fost luată de către un judecător care trebuia în mod obligatoriu să se autorecuzeze. Andrei Neculce nu avea dreptul să judece cazul lui Ilan Şor”, a spus Andrei Donica.

Avocatul Eduard Rudenco afirmă că din câte cunoaște în judecată nu a ajuns dosarul de bază pentru care a fost arestat Ilan Şor. Potrivit lui, au fost selectate mai multe probe, a fost comasat un dosar aparte și expediat în judecată.

„Deci, dosarul acela despre furtul miliardului, despre crimele comise de Ilan Şor, care a raportat și compania KROLL, el încă nu este pe masa judecătorilor”, a menționat avocatul.

El a mai subliniat că dosarul în care a fost condamnat Ilan Şor nu este la propriu despre furtul miliardului. Potrivit deputatului PLDM Iurie Ţap, Procuratura Generală, cu referire la cazul Şor, apreciază decizia instanței de fond drept una vădit ilegală.

„Eu cred că este vorba de autoritatea competentă a statului, Procuratura Generală, care participă la înfăptuirea justiției, în cazul dat în calitate de acuzator. Și atunci când o autoritate în raportul anual spune că există o decizie vădit ilegală în cazul Şor, cred că este mai mult decât acele discuții din culise”, a opinat Iurie Ţap.

În opinia sa, cazul Şor este vădit protejat sau justiția este una circumstanțială.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...