/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Fără condiții elementare de igienă. Cum arată WC-urile din unele școli din Republica Moldova

missing
04 aprilie 2018, ora 11:03

Potrivit datelor colectate, 43% dintre respondenți afirmă că au acces dificil la apă, iar 27% dintre copii au menționat că nu au deloc acces la apă potabilă.

„Trebuie să vii cu apa de acasă sau să mergi să o cumperi”, menționează unul dintre respondenți.

În cadrul cercetării au fost analizate și mai multe aspecte cu privire la veceurile din școli, unde s-a ținut cont de dotările acestuia, distanța de la sala de clasă până la toaletă, întreținerea și prezența hârtiei igienice. Astfel, 29% dintre copiii din mediul rural au menționat că au veceu în interiorul instituției. Totuși, mulți elevi spun că deseori toaletele sunt închise și trebuie să meargă la cele de afară.

„Toaletele sunt adaptate pentru copii cu nevoi speciale doar în 13% dintre cazuri. În ce privește starea generală a toaletelor, aproape 60% dintre elevii chestionați au dat note de 1-4 la acest capitol”, susține unul dintre membrii Platformei Copiilor.

Participanții la cercetare au mai menționat că sunt nemulțumiți de faptul că în veceuri nu se face curățenie la timp. Mai mulți copii au declarat că toaletele profesorilor sunt în interior și sunt dotate cu hârtie igienică, săpun și condiții de intimitate.

„Am constat că 90% dintre copii au lavoare, însă 70% au afirmat că văd foarte rar săpun la acestea. Băieții au mai rar acces la lavoare decât fetele, probabil din cauza stereotipurilor”, spune un alt membru al Platformei Copiilor.

La problemele enumerate mai sus se adaugă și lipsa intimității. 77% dintre copii chestionați au afirmat că în toalete există pereți care delimitează cabinele și doar 43% dintre respondenți au menționat că veceul are și uși. În același timp, intimitatea băieților este mai des încălcată decât ce a fetelor.

Foto: aif.md

Foto: aif.md

Foto: aif.md

Foto: aif.md

Foto: aif.md

Foto: aif.md

Foto: aif.md

Foto: aif.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram