/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Au maltratat un șofer care a refuzat testul de alcoolemie. Doi agenţi de patrulare, trimişi în judecată

missing
04 aprilie 2018, ora 09:38

Incidentul a avut loc în seara zilei de 26 februarie 2017, în preajma satului Câmpul Drept din raionul Leova. Poliţiştii de patrulare, care tocmai se deplasau prin acea regiune, au oprit lângă un VAZ, care staţiona pe marginea carosabilului şi i-au cerut conducătorului auto să treacă testul la alcoolemie. La refuzul şoferului, poliţiştii au decis să-l pedepsească, chiar dacă bărbatul nu opunea rezistenţă. Astfel, agenţii de patrulare l-au îmbrâncit şi forţat să urce în maşina poliţiei, unde i-au răsucit victimei degetele şi mâinile, după care i-au aplicat, cu pistolul din dotare, lovituri în regiunea spatelui, l-au stropit cu gaz lacrimogen şi transportat la Inspectoratul de poliţie din Leova.

Prin acţiunile ilegale ale poliţiştilor, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale de gravitate medie.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agenţii de patrularei riscă de la trei la opt ani închisoare sau amendă în mărime de la 1.350 la 1.600 de unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Potrivit statisticilor, în anul 2017 procurorii au examinat 639 de sesizări despre rele tratamente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram