Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.04.2018

Grupul de lucru pentru implementarea proiectului de edificare a „Arenei Chișinău” s-a întrunit într-o nouă ședință

Grupul de lucru pentru implementarea proiectului de edificare a „Arenei Chișinău” s-a întrunit într-o nouă ședință

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezidat astăzi ședința Grupului de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente, pentru a stabili următoarele acțiuni care urmează a fi întreprinse în vederea realizării Foii de parcurs „Arena Chișinău”.

Membrii Grupului au lucrat asupra proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea obiectivelor, cerințelor și condițiilor parteneriatului public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente și crearea societății comerciale cu capital integral de stat. Totodată, a fost discutată componența Comisiei de selectare a partenerului privat, pentru proiectarea și construcția arenei polivalente, din care vor face parte reprezentanți ai Ministerului Educatiei, Culturii și Cercetării, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Misterului Finanțelor, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Justiției și Agenției Proprietații Publice.

În context, Chiril Gaburici a menționat că „proiectul dat va permite crearea societății comerciale cu capital integral de stat, precum și stabilirea obiectivelor, cerințelor și condițiilor pentru lucrările de proiectate și construcție a arenei polivalente, care este un proiect public de importanță națională”.

De asemenea, Grupul de lucru a analizat statutul studiului de fezabilitate cu privire la crearea parteneriatului public-privat privind construcția arenei polivalente. „Arena Chișinău” va fi compusă din sală polivalentă, sală pentru evenimente mai mici, Aqua Park cu piscină interioară, sala de Fitness și SPA, Club de tenis, zonă de parcare. Chiril Gaburici a notat: ”Acest proiect va dezvolta infrastructura sportivă și culturală din țară, prin crearea unui obiectiv multifuncțional, și astfel, promovarea modului sănătos de viață. De asemenea, va crea o cultură a sportului și condiții de agrement adecvate și accesibile pentru cetățenii țării”.

În cadrul ședinței, au fost discutate și alte aspecte privind desfășurarea operativă și calitativă a etapelor incluse în Foaia de parcurs pentru asigurarea implementării proiectului de edificare a arenei polivalente. De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că vor fi consultate asociațiile profesionale sportive și culturale din țară, inclusiv Comitetul Național Olimpic din Republica Moldova, pentru a analiza și propunerile sportivilor profesioniști și oamenilor de cultură, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus