Zabolotnîi, care până acum era vicepreşedinte al Fondului internaţional pentru ajutorarea veteranilor şi invalizilor din sport, a fost privat de dreptul de a exercita activităţi în domeniul turismului pe o perioadă de cinci ani. Pentru pregătirea omorului şi păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor a fost condamnat şi Dmitri Şevcenco. El a primit 11 ani de închisoare. Stepan Chirov a fost recunoscut vinovat pentru pregătirea omorului, dar a fost achitat pe capătul de învinuire privind păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor. Chirov a fost condamnat la opt ani de închisoare. Avocatul acestuia a sesizat unele stranietăţi cu privire la sentinţa emisă.

În aşteptarea sentinţei au fost rudele şi apropiaţii inculpaţilor. Prietenii lui Valerian Zobolotnîi afirmă că nu cred în acuzaţiile procurorilor.

Igor Melnic, Ivan Cojocari şi Vasile Dragulea au fost achitaţi cu privire la pregătirea omorului, însă au fost recunoscuţi vinovaţi pentru trecerea ilegală a frontierei. Ei au fost condamnaţi la şase, cinci şi, respectiv, 3 ani de închisoare.

Unul dintre avocaţii lui Vasile Dragulea, care suferă de diabet zaharat, afirmă că instanţa a ignorat prevederile legale.

Procurorul de caz a fost rezervat în declaraţii.

Sentinţa motivată în acest dosar va fi pronunţată pe 26 aprilie. Precizăm că în aprilie trecut, autorităţile au anunţat despre reţinerea a opt persoane la Chişinău, şi nouă - în Ucraina, care ar fi pus la cale omorul lui Vladimir Plahotniuc. În învinuirea adusă inculpaţilor, acuzatorii s-au bazat pe mărturiile lui Iuri Parhomenco, cel care şi-a recunoscut vinovăţia în acest dosar, dar şi ale unor persoane, care ar fi agenţi din Ucraina şi care apar în imaginile făcute publice ulterior de Ministerul Afacerilor Interne. În înregistrarea video apar trei indivizi, care desenau în nisip schema amplasării clădirii Global Business Center (GBC), unde-şi are biroul Plahotniuc. Procurorul de caz a declarat că există un alt dosar pe acelaşi fapt, care se află la faza de urmărire penală, însă nicio persoană nu se află în arest preventiv. Unul dintre inculpaţi a declarat instanţei că oameni din paza lui Plahotniuc ar fi înscenat tentativa de omor. Purtătorul de cuvânt al PD a refuzat să comenteze afirmaţia.