(VIDEO) Peste 3 kg de marijuana, reținute de către serviciile operative ale Vămii. Marfa urma să fie vândută în Rusia pentru 60 de mii de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al orașului Drochia a fost reținut preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat penal pentru contrabandă cu substanțe narcotice, în proporții deosebit de mari. Suspectul a fost reținut la 1 aprilie curent, după ce, în mașina acestuia, serviciile operative ale Vămii, asistați de câinele antidrog, au depistat 3,129 kg de marijuana.

Lotul era împărțit în zece pachete, care erau disimulate în locuri special amenajate din portbagajul și aripile laterale ale autoturismului. Acestea erau înfășurate în folii de staniol, prelucrate cu o substanță specială pentru a nu fi detectate de câinii antidrog.

Conform informațiilor deținute, lotul urma să ajungă în Federația Rusă, unde ar valora peste 60.000 euro.

Serviciile specializate ale Vămii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii. Toți cei implicați riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani pentru „contrabandă”.

Urmărirea penală pe acest caz este efectuată de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal, sub coordonarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul „Nord”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...