/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

BAC 2018: La sesiunea din acest an vor fi deschise 92 de centre de examinare

missing
03 aprilie 2018, ora 16:36

În mun. Chişinău toate centrele de bacalaureat vor fi create în licee teoretice. În raioane sunt instituite centre de bacalaureat în 49 de licee teoretice, 12 gimnazii și o şcoală profesională. Decizia a fost aprobată unanim, în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale de Examene.

Totodată, au fost instituite două Centre Republicane de Evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, care sunt capabile să

  • asigure condiţii pentru desfăşurarea activităţii Comisiilor Republicane de Evaluare a lucrărilor la fiecare disciplină de examen;
  • condiţii de păstrare în maximă confidențialitate a lucrărilor de examen, a baremelor de corectare, a altor materiale indispensabile procesului de evaluare a lucrărilor;
  • condiţii tehnice şi comunicaţionale de activitate a echipei care va aduna și stoca scorurile acumulate de către fiecare candidat la disciplinele de examen.

Reamintim că, examenele de bacalaureat din acest an vor avea loc între 5 și 22 iunie 2016. Sesiunea va avea loc conform orarului ce urmează:

5 iunie (marți) – Limba şi literatura română (alolingvi)
8 iunie (vineri) – Limba de instruire
12 iunie (marți) – Limba străină
15 iunie (vineri) – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport)
19 iunie (marți) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică)
22 iunie (marți) – L. ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist)

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram