„Nu mă interesează sprijinul unor lideri politici. Mă interesează sprijinul oamenilor. Nu împart locuitorii oraşului de stânga sau de dreapta, unionişti sau statalişti, deoarece toţi dacă merg pe jos îşi umplu papucii cu noroi, iar dacă merg cu maşina dau în groapă, iar în groapă nu te întreabă cine eşti”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Întrebat dacă mizează pe sprijinul fostului lider al României, Traian Băsescu, acesta a declarat că, mai degrabă, ar dori să îl întrebe de ce spune că Andrei Năstase şi Maia Sandu vând gogoşi cetăţenilor, declarând că unica oportunitate pentru dezvoltarea ţării este Uniunea Europeană, dacă în programul partidului pe care îl conduce în România este specificat că partidul va sprijini Republica Moldova în efortul său de integrare europeană.

„Vreau să ştiu de ce pentru el integrarea europeană nu poate fi o cale de a ne regăsi într-un spaţiu cultural şi istoric comun, atâta timp cât în programul pe care îl conduce în România există clar scris că partidul va sprijini Republica Moldova în efortul său de integrare europeană. Nu poţi veni la Chişinău şi spune că Andrei Năstase şi Maia Sandu vând mituri sau gogoşi cetăţenilor. Noi credem că aceasta este calea corectă. Trebuie să facem tot posibilul de a primi oportunitatea de integrare europeană, iar asta se face dacă ai justiţie corectă, media echidistanţă, economie funcţională, democraţie”, a punctat Năstase.

Acesta declară că atâta timp cât nu îndeplinim condiţiile, nu ne va accepta nimeni „pe fereastră sau pe o altă cale. Trebuie să muncim enorm. Trebuie să scăpăm de acest regim”.

În context, Năstase spune că Primăria Chişinău trebuie întoarsă cetăţenilor, iar pentru acesta este nevoie de mobilizare maximă, în contextul în care în ultimii ani Chişinăul a fost pasiv în cadrul alegerilor.