(VIDEO) Lecții de securitate pentru 500 de copii din țară. Elevii au fost instruiți cum să se comporte în caz de incendiu, cutremur sau alte situații de risc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 500 de copii din instituțiile școlare din țară au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții de către salvatorii și pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Lecțiile de securitate au fost oferite în prejma vacanței de Paști, iar elevii mai multor școli și licee au primit noi cunoștințe și deprinderi în caz de situații de risc.

Potrivit IGSU, primii care s-au arătat interesați de instruire au fost copii Școlii Primare nr.19 din orașul Vadul lui Vodă, dar și elevii Liceului Nicolae Costin și Gimnaziul Decebal din sectorul Botanica a municipiului Chișinău.

De lecții de viață au avut parte și școlarii Liceului Minerva, dar și cei ai gimnaziilor nr. 49 și nr. 31 din capitală. Angajații IGSU le-au vorbit copiilor despre securitatea antiincendiară, acțiunile necesare în caz de cutremur, dar și despre cum pot reacționa într-o situație de risc.

Mai mult, în preajma Zilei Salvatorului zeci de copii de la instituțiile școlare din raionul Căușeni au avut parte de lecții practice din partea angajaților IGSU din cadrul Direcției Situații Excepționale Căușeni. Salvatorii au efectuat un exercițiu de lichidare a incendiului, dar și le-au prezentat minorilor acțiuni de descarcerare.

Peste 100 de copii în comun cu pompierii au instalat corturi, iar mulți dintre ei s-au arătat interesați să participe în tabăra de vară, care va fi organizată de IGSU. Acțiunile angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...