Instanța a decis anularea căsătoriei a unui cuplu din Singapore, după ce soțul și-a schimbat sexul

soc-in-showbiz-o-indragita-cantareata-la-un-pas-de-divort-de-ani-de-zile-stam-impreuna-doar-pentru-copii-266850
Foto: b1.ro

Autorităţile singaporeze au anulat căsătoria unui cuplu după ce soţul şi-a schimbat sexul. Faith şi Bryce Volta s-au căsătorit în 2015, însă Faith a trecut ulterior printr-o operaţie de schimbare a sexului, astfel încât pe actele sale de identitate este menţionat în prezent sexul feminin.

Un cuplu din Singapore a depus un recurs în justiţie după ce instanţa a decis anularea căsătoriei lor pentru că soţul şi-a schimbat sexul, a indicat luni avocatul celor doi, scrie agerpres.ro.

Autorităţile singaporeze au explicat că, din cauza intervenţiei chirurgicale de schimbare a sexului suferită de soţ, uniunea a fost asimilată unei căsătorii între două persoane de acelaşi sex – ilegală în Singapore, unde atitudinea faţă de homosexualitate este una extrem de conservatoare. Şi astfel, în urmă cu aproximativ un an, instanţa a decis anularea căsătoriei.

Faith şi Bryce Volta s-au căsătorit în 2015, șase luni mai târziu, serviciile de stare civilă au chemat cuplul şi l-au informat cu privire la anularea căsătoriei.

Cei doi au depus un recurs la Înalta Curte pentru a cere reînscrierea căsătoriei lor în registrul civil, a confirmat avocatul Eugene Thuraisingam, al cărui cabinet reprezintă reclamanţii gratuit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente