Primul candidat independent la funcția de primar general al municipiului Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activistul Sergiu Tofilat, cunoscut drept un expert în sectorul energetic, și-a anunțat intenția de a candida independent la funcția de primar general al capitalei. Acesta urmează să-și anunțe candidatura în cadrul unei conferințe de presă care a fost anunțată pentru după-amiaza zilei de astăzi.

Solicitat de postul de televiziune TV8, acesta a spus că știe foarte bine probleme orașului și va face față provocării funcției.

„Eu cred că un candidat independent are șanse mai mari, va fi mai ușor de lucrat cu Consiliul Municipal. Evident că este și miza politică să nu lăsăm Primăria pe mâinile lui Plahotniuc. El are acum patru candidați și va face tot posibilul ca în turul doi să-și scoată doi de-a lui și scopul nostru este să le dăm peste cap acest scenariu”, a declarat Tofilat pentru TV8.

Activistul a mai spus că a discutat cu liderii partidelor de opoziție despre intenția de a candida și a precizat că Andrei Năstase nu este oponentul său. El a mai menționat că orășenii au dreptul să aleagă pe cine vor ei să vadă în fruntea Primăriei, candidați de la partide sau independenți.

Sergiu Tofilat este analist în domeniul energetic şi financiar-bancar. A absolvit în 2006 Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Finanțe (Bănci și burse de valori) și are o experiență de 5 ani în domeniul creditării corporative.

Sergiu Tofilat a fost parte a grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, instaurat de Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Amintim că până acum și-au anunțat intenția de a candida la funcția de primar al capitalei cinci candidați, toți din partea unor formațiuni politice. Este vorba despre Andrei Năstase, Platforma DA, Valeriu Munteanu, Partidul Liberal, Ion Ceban, Partidul Socialiștilor, Vasile Costiuc, Partidul Democrația Acasă și Reghina Apostolova din partea Partidului Șor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...