Întrebat care partide ar trebui să-l mai susţină pe Andrei Năstase, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a spus că se referă la cele „parlamentare, extraparlamentare, inclusiv cele unioniste”.

Totodată, cei din PD nu neagă că ar putea să o susţină pe Silvia Radu în calitate de candidat la alegerile pentru Primăria Chişinău, iar o decizie oficială în acest sens va fi luată după ce actualul primar interimar se va înscrie în cursa electorală. 

Vitalie Gămurari a fost solicitat să comenteze despre o eventuală susţinere oficială din partea PD a Silviei Radu în condiţiile în care aceasta este promovată intens la holdingul media controlat de Vladimir Plahotniuc

„Este prematur să vorbim despre actualul primar interimar, din simplul motiv că nu şi-a înaintat candidatura pentru alegerile repective. De aceea nu am ce comenta, dar reiterez acel demers al nostru privind înaintarea unui singur candidat”, a spus Gămurari.

Menţionăm că, până în prezent, pe lângă reprezentantul Platformei DA şi PAS, Andrei Năstase, şi-au anunţat participarea în cursa electorală pentru capitală socialistul Ion Ceban, liberalul Valeriu Munteanu, reprezentanta Partidului Şor, Reghina Apostolova. PD, PCRM şi PLDM au anunţat că nu vor înainta candidaţi proprii.

Andrei Năstase a declarat că principalul său contracandidat la alegerile din Chişinău este Plahotniuc, „care se ascunde şi după Ion Ceban, şi după Silvia Radu”.