PD bagă zâzanie: Andrei Năstase nu este „candidatul unic”, este un candidat bi-partinic. Maia Sandu ar fi fost „candidatul real”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Andrei Năstase nu este candidatul unic al partidelor pro-europene, ci este un candidat bi-partinic, susținut de Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul Acțiune și Solidaritate. Astfel, Partidul Democrat rămâne deocamdată pe poziția anunțată anterior, cu privire la „candidatul unic”. Cel puțin, asta susține purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, care a refuzat însă să precizeze ce formațiuni ar mai trebui să-l susțină pe Andrei Năstase astfel ca acesta să fie „pe placul” Partidului Democrat.

„Știți foarte bine că Partidul Democrat primul a venit cu inițiativa de a porni negocierile pentru alegerea unui candidat unic din partea partidelor pro-europene, dar cu regret am văzut situația în care, așa cum a procedat Platforma DA, fix așa a procedat și partidul PAS, când au venit cu reprezentanții săi sau cu poziția sa fără a consulta celelalte partide pro-europene”, a declarat Gămurari în cadrul briefingului săptămânal al PD de astăzi.

„Noi ne expunem regretul din simplul motiv că sondajele au arătat foarte clar că doamna Maia Sandu ar avea mai multe șanse să câștige în fața reprezentantului Partidului Socialiștilor în această campanie electorală și, în principiu, noi ne-am așteptat ca inițiativa să vină din partea dumneaei”, a mai spus Gămurari.

Potrivit lui, Maia Sandu, ar fi fost „candidatul real care ar fi putut să unească toate forțele pro-europene și să poată câștiga în fața candidatului PSRM”, iar prin înaintarea lui Andrei Năstase „se repetă situația din campania prezidențială”, atunci când „acea nedorință de a discuta cu celelalte partide pro-europene, Președinția a fost „acordată” domnului Igor Dodon”. „Dacă această lipsă de unitate va exista în continuare, atunci există toate șansele reale ca și Primăria municipiului Chișinău să fie acordată reprezentantului liderului socialiștilor”, a mai „avertizat” purtătorul de cuvânt al PD.

Întrebat despre susținerea mediatică a actualului primar interimar Silvia Radu de către toate posturile de televiziune care aparțin liderului PD, Vlad Plahotniuc, purtătorul de cuvânt al formațiunii a spus că „este prematur de vorbit despre primarul interimar actual al municipiului Chișinău din simplul motiv că deocamdată nu și-a înregistrat candidatura la alegerile respective”. „Vin doar, încă o dată, să reiterez că noi am lansat acea discuție pe care suntem în continuare deschiși pentru o singură candidatură”, a conchis Vitalie Gămurari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...