Șoferul care, acum o lună, a provocat un accident rutier pe bd. Ștefan cel Mare, soldat cu moartea unei pasagere, trimis pe banca acuzaților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Taximetristul care a provocat un accident rutier la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Serghei Lazo, pe data de 28 februarie curent, soldat cu decesul unei femei, pasageră a acestuia, a fost trimis în judecată. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a șoferului învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a provocat din imprudență decesul unei persoane.

Procurorii au stabilit că, în timp ce se deplasa având o pasageră în salon, inculpatul a ignorat culoarea roșie a semaforului, intrând cu viteză în intersecție, moment în care a fost tamponat de un troleibuz care circula regulamentar. Impactul a fost atât de puternic, încât pasagera care se afla pe bancheta din spate a mașinii de taxi, a decedat, iar taximetristul a fost transportat în stare gravă la spital.

Vedeți și: (FOTO) Un troleibuz din capitală a lovit frontal o unitate de taxi. Există răniți

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă de la 3 la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...