Federația Română de Fotbal vrea să naturalizeze un tânăr jucător din Moldova care joacă la PSG

postolachi2
Foto: Gwladys Duteil/ lestitisdupsg.fr

Federaţia Română de Fotbal a demarat procedurile pentru naturalizarea lui Virgiliu Postolachi (18 ani), fotbalist care joacă la echipa de tineret a lui Paris Saint Germain.

Șefii de la Casa Fotbalului l-au convins pe Postolachi să vină, zilele trecute, la o întâlnire în Bucureşti şi au discutat despre posibilitatea ca tănărul atacant de la PSG să poată obţine cetăţenia română şi să fie convocat la lotul Under 19 sau Under 21. De ce? În primul rând pentru că Postolachi, deşi are doar 18 ani, se bucură de o imagine bună în fotbalul juvenil francez. De curând, el a primit primul contract de profesionist din partea vicecampioanei Franţei, jucând pentru echipa de tineret a clubului pentru care strălucesc Cavani, Mbappe şi Neymar, scrie PROSPORT.RO.

Postolachi, care a înscris deja primul său gol la formaţia secundă a clubului de pe Parc des Princes, e născut în Edineţ, în nordul Republicii Moldova, are cetăţenie moldovenească şi franceză, dar nu şi pe cea română, motiv pentru care federalii trebuie să se mişte repede pentru a-şi asigura serviciile tânărului vârf.

Însă francezii scriu că lupta pentru „semnătura” lui Postolachi se anunţă dură, întrucât şi Federaţia de Fotbal din Franţa îl vede drept o opţiune în viitor, mai ales că vârful a fost decisiv în finala campionatului Under 17, în care a marcat două goluri pentru PSG în victoria cu rivalii de la AS Monaco, scor 3-0, anul trecut.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Postolachi a ieşit în evidenţă printr-un gol marcat pentru PSG U19 în meciul de Youth League cu Bayern, câştigat cu 3-1.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GOLUL

Născut pe 17 martie 2000, Postolachi a jucat mai întâi pentru echipa Under 17 a lui PSG, iar la începutul acestui sezon a fost promovat la echipa Under 19 şi a primit primul contract de fotbalist profesionist. Capabil să joace oriunde în linia ofensivă, tânărul vârf a jucat în şase meciuri de Youth League în acest sezon şi, pe lângă reuşita în poarta lui Bayern, a punctat şi în partida contra lui Celtic (3-2 pentru PSG). A prins, însă, doar 159 de minute în cele şase partide, nejucând niciodată mai mult de o repriză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente