/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Intoxicație în masă la o nuntă din Bishkek. Peste 220 de persoane, inclusiv mireasa, s-au otrăvit cu mâncarea servită

missing
03 aprilie 2018, ora 09:55

198 de persoane s-au adresat la Spitalul Clinic Republican de Bolil Infecțioase, dintre care 131 au fost spitalizați. Dintre aceștia 25 sunt copii. Starea victimelor este satisfăcătoare, iar o femeie este internată la terapie intensivă. Alți 24 de oaspeți de la nuntă au fost spitalizați în alte orașe, scrie RIA.ru.

Numărul mare de victime se datorează faptului că mulți oaspeți au luat, în mod tradițional, împreună cu ei rămășițe de mâncare, iar acasă acestea au fost consumate și de membrii familiilor, a remarcat reprezentantul Ministerului Sănătății din regiune.

Printre victime se numără chiar și mireasa. Aceasta a declarat că aproape toată mâncarea a fost oferită de restaurant, rudele ei au adus doar carnea de vită. Oaspeții restaurantului care au fost intervievați s-au plâns de calitatea peștelui și a puiului.

Restaurantul unde a avut loc nunta, dar și administratorii săi, au fost amendați. Din 1 aprilie, restaurantul a fost închis. Împotriva angajaților a fost pornită urmărirea penală pentru încălcarea normelor sanitare și a prestării de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram