Statui imitându-l pe celebrul "David" al lui Michelangelo cu un telefon inteligent roz în mână, un tron fabricat din selfiestick-uri, dar şi recomandările de securitate ale guvernuli rus difuzate după mai multe accidente mortale sau faimoasele autoportrete făcute de o maimuţă cu aparul de fotografiat al lui David Slater sunt expuse de creatorii muzeului, care vor să demonstreze că aceste "egoportrete" înseamnă mai mult decât o simplă fotografie. 

Deschis pentru două luni, Muzeul Selfie-urilor şi-ar putea prelungi existenţa în Los Angeles dacă se va ivi ocazia, potrivit fondatorilor care sunt gata să organizeze o expoziţie itinerantă prin Statele Unite şi chiar în lume. 

Sunt expuse aici şi statistici legate de această tendinţă, precum faptul că femeile sunt mai dispuse să îşi facă selfie-uri decât bărbaţii: astfel, în Sao Paulo, 65,4% dintre selfie-uri sunt realizate de femei şi 61,6% - la New York. Procentul este mult mai mare la Moscova - 82%.

Nu există statistici cu privire la Los Angeles, însă Ally Bertik, o vizitatoare, admite că este atrasă de selfie. "Este ocazia de a spune oamenilor: "sunt în acest loc, poate aţi vrea să mergeţi şi voi aici". Este doar un mod amuzant de a le spune ce fac, de a le arăta oamenilor unde sunt", explică ea. "Le arat partea mea bună".