/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Eliberau certificate taximetriştilor fără a-i supune verificărilor. Șase cadre medicale, cercetate penal

missing
03 aprilie 2018, ora 08:29

Potrivit materialelor din dosar, una dintre surorile medicale ar fi fost documentată în mai multe cazuri, acţionând coordonat cu medici din Centrul de sănătate, pe care îi ruga să elibereze certificate medicale şoferilor de taxi, dar şi candidaţilor pentru obţinerea permiselor de conducere, fără a le investiga starea de sănătate.

Aceasta a fost reţinută ieri, în flagrant, în timpul primirii unei sume de bani de la un pacient, pentru a-i elibera certificatele medicale necesare pentru prelungirea permisului ce acordă dreptul de a transporta pasageri.

Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale SUD a CNA au efectuat percheziţii în birourile a 5 medici, după care i-a escortat la sediul CNA pentru audieri. Pe numele lor au fost pornite cauze penale pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Aceştia sunt bănuiţi de perceperea sistematică a unor sume de bani, ce variau între 500 şi 550 de lei, pentru fiecare act eliberat.

Medicii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram