Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.04.2018

Coraportorii APCE, în vizită în Republica Moldova

Coraportorii APCE, în vizită în Republica Moldova

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin vor efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 2-5 aprilie 2018.

Scopul vizitei este de a evalua gradul de onorare a obligațiilor și angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Consiliul Europei. Oficialii se vor documenta cu privire la evoluțiile politice din Republica Moldova, pregătirea alegerilor parlamentare și modificările legislative referitoare la democrație, statul de drept și drepturile omului.

Potrivit programului, coraportorii APCE vor avea întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Prim-ministrul Pavel Filip și Președintele țării Igor Dodon. Agenda vizitei mai include întrevederi separate cu președinții fracțiunilor parlamentare: Marian Lupu (PD), Tudor Deliu (PLDM), Mihai Ghimpu (PL), Inna Șupac (PCRM), Zinaida Greceanîi (PSRM).

Oficialii APCE vor mai discuta cu directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, Procurorul general, Eduard Harunjen, Președinta CEC, Alina Russu și Președintele CCA, Dragoș Vicol. Coraportorii APCE vor mai avea întrevederi cu Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, reprezentanții societății civile și ai mass-media, precum și cu conducerea mai multor partide politice.

Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin vor efectua și o vizită la Comrat, unde vor discuta cu Guvernatorul UTA Găgăuzia, Președintele Adunării Populare și reprezentanții societății civile locale.

Obiectivul de încheiere a procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către Consiliul Europei reprezintă o prioritate naţională.

Egidijus Vareikis este deputat din Lituania, Grupul Partidului Popular European, iar Maryvonne Blondin este parlamentară din Franța, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus