Informat înseamnă protejat. Cele mai simple metode prin care vă puteți proteja datele pe Internet

DQmTEYHbCtJ3Dn9PwJsjk8mpLi929GX5qJVLCWhw84RFA53

Mulți dintre noi stochează fotografii și informații confidențiale pe clouduri virtuale. Totodată și rețelele de socializare sunt la fel de vulnerabile la vreun eventual hack. Ca toate acestea să nu nimerească pe mâinile răufăcătorilor, iată câteva sfaturi simple pentru a vă proteja viata intimă.

#Modificați setările aplicațiilor de pe mobil sau tabletă, dar și ale celor de pe desktop, în așa fel încât setările „default” (automate) să nu ofere acces public general.

#Folosiți o protecție antivirus. Cumpărați și instalați un program ativirus, precum McAfee, Norton, Bitdefender sau Symantec. Atenție la antivirușii gratuiți, pentru că aceștia pot avea „malware”.

#NU folosiți rețele gratuite de internet wireless (Wi-Fi) necunoscute, în care nu aveți încredere! Există riscul ca după ce vă conectați la o astfel de rețea gratuită să vă fie furate datele personale.

#Opriți serviciile de localizare prin GPS ale aplicațiilor de pe telefon sau tabletă, dacă nu cumva le folosiți pentru supravegherea copiilor voștri (prin aplicații precum Life360).

#Acoperiți-vă camerele web și microfoanele de pe laptopuri și tablete, așa cum face chiar șeful Facebook, Mark Zuckerberg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente