Un fost ofiţer al Inspectoratului Poliţie Ciocana, condamnat la 13 ani de detenție

Un fost ofiţer de investigaţii al Inspectoratului de Poliţie Ciocana a fost condamnat la 13 ani de închisoare, fiind recunoscut culpabil de comiterea infracțiunii privind circulaţia ilegală a drogurilor – heroină. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Cauza penală a fost expediată în judecată în privința organizatorului, care era fostul ofiţer de investigaţii, și alte opt persoane – membri ai grupului criminal organizat.

În cadrul procesului de judecată s-a stabilit că ofiţerul de investigaţii a creat un grup criminal organizat pentru comercializarea ilegală a heroinei.

În perioada august – octombrie 2016, folosindu-se de situația de serviciu, acesta a transmis spre realizare membrilor grupării, în mai multe tranșe, 390 grame de heroină, ceea ce prezintă proporții deosebit de mari, care urmau să o distribuie consumătorilor finali.

În instanța de judecată șase inculpați au recunoscut săvârșirea faptelor comise, solicitând judecarea cauzei în procedură simplificată, pe baza probelor acumulate la etapa de urmărire penală, beneficiind de reducerea limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.

Drept urmare, membrii grupului criminal organizat au fost condamnați în total la 64 de ani de închisoare, pe termene cuprinse între 7 și 10 ani de închisoare.

Capul grupării criminale, activitatea căruia a fost destructurată, a fost condamnat la 13 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții în organele de drept pe un termen de 5 ani.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău, însă acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS, care au reprezentat învinuirea în instanța de judecată, consideră că sancțiunea aplicată este echitabilă faptelor comise de către inculpat

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.