Încă un caz de transportare ilegală a o jumătate de tonă de miez de nucă, după cum caz similar cu 1,2 tone

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră au deconspirat activitatea ilicită a doi cetățeni moldoveni, care ar fi introdus în țară o jumătate de tonă de miez de nucă fără a deține documentele justificative pe marfă. Aceștia au fost depistați de către echipa mobilă a Direcției Regionale Est, în apropierea satului Tocuz, raionul Căușeni.

Polițiștii de frontieră au oprit în trafic un autoturism de model Volkswagen Caddy înmatriculat în România. Din primele verificări a fost legitimat conducătorul auto, un cetățean moldovean de 29 de ani și pasagerul de 28 de ani, ambii locuitori ai orașului Chișinău. La extinderea cercetărilor, în compartimentul marfar al vehiculului s-au depistat 17 saci cu de miez de nucă, aproximativ 500 kg. Pentru întreaga încărcătură, estimată la aproximativ 40 de mii lei, șoferul nu avea acte de însoțire.

Din investigațiile preliminare, pe fapta dată există banuială că lotul de miez de nucă a fost introdus ilegal în țară din Ucraina. În continuare se verifică informațiile deținute pentru a elucida circumstanțele și a aplica măsurile legale ce se impun în privința persoanelor vinovate.

Lotul de marfă a fost ridicat și depozitat pe teritoriul DR Est pentru efectuarea acțiunilor de constatare ce se impun.

Amintim că, săptămâna trecută, polițiștii de frontieră din nordul țării au stopat la doar o sută de metri de frontieră un microbuz ticsit cu 1,2 tone de miez de nucă. Șoferul în vârstă de 39 de ani nu a putut prezenta acte de proveniență și posesie, astfel, existând suspiciunea că lotul a fost introdus ilegal pe teritoriul țării din Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...